Όλα για την "κουζίνα"


Ιδέες για στολισμό φρούτων για τα παιδιά...
https://www.facebook.com/mykidstime







Πίτες με καλαμπόκι και βασιλικό

Corn & Basil Cakes Recipe

http://www.eatingwell.com/recipes/corn_basil_cakes.html




Σφηνάκια μπισκότου με γάλα


https://www.yahoo.com/food/recipe-hack-milk-and-cookie-shots-how-to-make-the-80815754831.html











Γλυκό ψυγείου με κρέμα και χυμό πορτοκάλι





http://tasteoflife.com.gr/index.php/glyka-psigeioy/1190-glyko-psygeioy-krema-xymos-portokali





Site με εύκολες και νόστιμες συνταγές:
http://chocolatechocolateandmore.com/2014/01/braided-raspberry-cheese-danish/






Easy Braided Raspberry Cheese Danish-use your favorite fruit and surprise your family with this easy to make Braided danish!


Ultimate Chocolate Chocolate Chip Muffins







Τούρτα κάστρο πριγκίπισσας από ζαχαρόπαστα
http://cakejournal.com/tutorials/how-to-make-a-castle-cake-part-1/



Όλα τα μικρά κορίτσια ονειρεύονται μια τούρτα κάστρο και θα σας δείξω πώς να την φτιάξετε! Αυτό το κάστρο είναι σχετικά μικρό (6 "και 4"), θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τρεις πυργίσκους. Εάν χρησιμοποιήσετε ένα μεγαλύτερο κέικ ή ένα διαφορετικό σχήμα (π.χ. τετράγωνο) μπορεί αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερους πυργίσκους. Εξαρτάται από το πόσο μεγάλο και λεπτομερές θα θέλατε να είναι η τούρτα σας

Θα χρησιμοποιήσουμε:
 
6 ιντσών στρογγυλό κέικ (που καλύπτεται με ροζ φοντάν) περίπου 12 εκατοστά / 5 ύψος

4 ιντσών στρογγυλό κέικ (για τον στολισμό της κρέμας) περίπου οκτώ εκατοστά / 3 ύψος


14 ιντσών πατρόν βάσης που στολίζετε με ζαχαρόπαστα


Ζαχαρόπαστα:

Ροζ  - Θα χρησιμοποιηθούν 510 grams/18 oz για να καλύψoyn τους τρεις πυργίσκους και τις γαρνιτούρες
Λευκή - Θα χρησιμοποιηθούν 510 grams/18 oz για να καλύψουν τις στέγες και τις γαρνιτούρες

Μωβ βιολέ: χρώμα τροφίμων που θα το αναμίξετε σε λευκό φοντάν - για τις πόρτες, τα παράθυρα, τα λουλούδια και τις σημαίες

Πράσινη για τα φύλλα και τα χόρτα

Γκρι: σε λευκή ζαχαρόπαστα αναμυγνύετε λίγη μαύρη

Δέρμα: ροζ φοντάν αναμιγνύεται με κίτρινο και καφέ χρώμα

 
Ροζ φόρεμα - wilton Rosa αναμειγνύεται με λευκό φοντάν  


Πυργίσκοι:

3 x κυλίνδροι polystyrofoam και 3 x κώνοι, περίπου 3 εκατοστά σε διάμετρο

(Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σωλήνες από PVC, ρολά χαρτί, κώνους από χαρτόνι ή χωνάκια παγωτού)


Εξοπλισμός:
 

πατρόν
 

κόφτες

διαμορφωτές ζάχαρης
 

 κορνέ

πλάστης
 

πλαστικοί πείροι

περιστροφική πλάκα

μικρό μαχαίρι

μεταλλικός τρίφτης

μιστρύ
 

καρφίτσες

ψαλίδι
 

στρογγυλός κόπτης μπισκότων περίπου 2 ιντσών και μικρό μπολ περίπου 4 ιντσών (για να χρησιμοποιήσουμε ως πρότυπο κύκλο για παράθυρα και πόρτες)
 

μικρό πινέλο και μεσαίου μεγέθους πινέλο

χάρακας
 

μαύρος βρώσιμος μαρκαδόρος
 

ανοιχτό ροζ σκόνη για τα πέταλα
 

βαφές απομίμησης ξύλου pad εντύπωση

tylose σκόνη
 

πράσινο buttercream για το χόρτο
 

κόλλα (γίνεται με σκόνη τυλόζης και ζεστό νερό)


κορνφλάουρ ή ζάχαρη άχνη σε σκόνη κατά την κοπή των σχημάτων

ξυλάκια σουβλάκια

λαβίδα
 

κόφτης που να κόβει σουβλάκια ή δυνατό  ψαλίδι



Αγοράστε για διακόσμηση:
 

λευκά λουλούδια και ασημί μπάλες





Καλοκαιρινή πίτα φράουλας





Συστατικά:


Για την πίτα:
  • 150 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 90 γραμμ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γραμμ. ζάχαρη
  • 1-2 κ.σ γάλα φρέσκο
  • κ.γ. αλάτι

Για την γέμιση: 
  • 1  φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη  
  • 1/4 φλιτζάνι κορνφλαουρ1/4 φλιτζάνι ζελατίνη φράουλας 
  •  1 1/2 - φλιτζάνια νερό 
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού 
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα φράουλας


680 γρμ φρέσκες φράουλες, ξεφλουδίστε και κόψτε σε φέτες κατά το ήμισυ (περίπου 2-3 φλιτζάνια)


Οδηγίες:



















  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  • Για τη ζύμη: κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε με τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόψτε το βούτυρο σε κομματάκια και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, τρίψτε το με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέστε στο τέλος το γάλα και ζυμώστε ελαφρά, αλλά όχι πολύ, για να μην γίνει πολύ ελαστική η ζύμη.
  • Μην προσπαθήσετε να ανοίξετε τη ζύμη με τον πλάστη. Κόψτε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, ισιώστε ανάμεσα στις παλάμες σας και καλύψτε σιγά σιγά ολόκληρη την ταρτιέρα (25 εκ.) ή τα ατομικά ταρτάκια (10 εκ. το καθένα). Η ζύμη πρέπει να γίνει λεπτή
  • Τρυπήστε όλη την κάτω επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι. Καλύψτε την τάρτα με αλουμινόχαρτο, ρίξτε μέσα φασόλια/ρεβίθια/ρύζι και ψήστε για 20 λεπτά. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.


    • Για τη γέμιση φράουλας: Αφήστε την πίτα να κρυώσει εντελώς. Ενώ η πίτα σας κρυώνει ετοιμάστε τη γέμιση φράουλας. Αναμείξτε τη ζάχαρη, το κορνφλαουρ, τη ζελατίνη, το χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα φράουλας και το νερό σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα.
     Φέρτε το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύτε μέχρι να πήξει το μείγμα, ανακατεύοντας συχνά. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

    Τακτοποιήστε τις φρέσκες φράουλες πάνω στην πίτα. Χύστε την γέμιση πάνω από τις φράουλες και επικάλυψτε τις εντελώς. Βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Φυλάσσεται στο ψυγείο μέχρι 2-3 ημέρες .Σερβίρετε με μια κουταλιά σαντιγί .



    Πηγές: http://www.sintagespareas.gr/sintages/i-pio-oraia-kai-tragani-tarta-fraoulas.html
                http://www.mommyskitchen.net/2010/05/summertime-strawberry-pie.html




    Σπιτικά ρολάκια φράουλας











     

    Ψήνουμε στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (60 βαθμούς) για 3 ώρες, ή έως ότου όλα τα φρούτα να φαίνονται ξερά και να μην κολλάει. Θα χρησιμοποιήσετε κόφτη πίτσας για να κόψετε σε φέτες και θα αποθηκέυσετε σε αεροστεγές δοχείο.


    Συστατικά

         1 καλαθάκι φράουλες
         1 κουταλιά της σούπας, ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
     

    Οδηγίες

         Προθερμένετε το φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία
         Βάλτε ένα ταψί με λαδόκολλα
         Αφαιρέστε τα φύλλα από τις φράουλες
         Τοποθετήστε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε μούλτι μέχρι να γίνουν πολτός
         Ρίχνουμε τον πολτό φράουλας σε ταψί
         Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήνουμε για 3 ώρες ή μέχρι το μείγμα να είναι ξηρό και να μην

         κολλάει
         Κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος και τοποθετούμε σε ένα αεροστεγές δοχείο



    http://theorganisedhousewife.com.au/recipes/homemade-strawberry-rollups-fruit-leather/







    Πώς να καθαρίσετε  τον φούρνο σας - Χωρίς Χημικές Ουσίες
     
    Πριν πάτε στο τοπικό σούπερ μάρκετ για να αγοράσετε ένα χημικό καθαριστικό φούρνου θα πρέπει να δοκιμάσετε την παρακάτω διαδικασία, η οποία λειτουργεί πραγματικά και ακόμη καλύτερα είναι χωρίς  χημικά  και κοστίζει λιγότερο από  1 ευρώ.

    1. Αφαιρέστε όλα τα ράφια, τις ράγες και τους πλευρικούς δρομείς.
    2. Τοποθετήστε τα ράφια και τις πλευρικές ράγες στο πλυντήριο με σκόνη πλυντηρίου και καυτό νερό.
    3. Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό και 1/2 φλιτζάνι σόδα. Ανακινήστε για να διαλυθεί η διττανθρακική σόδα.
    4. Ψεκάστε  στο εσωτερικό του φούρνου και στην πόρτα φροντίζοντας να καλύψετε όλες τις επιφάνειες καλά.
    5. Γυρίστε το φούρνο στους 180 βαθμός Κελσίου για περίπου 10 - 15 λεπτά και στη συνέχεια απενεργοποίηστε τον. Όπου υπήρχε πολύ λίπος θα είναι καφέ και η
    διττανθρακική σόδα θα πρέπει να ξεφλουδίζεται.
    6. Ψεκάστε ξανά το φούρνο και αυτή τη φορά αφήστε τον όλη νύχτα.
    7. Το πρωί, ψεκάστε το εσωτερικό με 2 μέρη νερό,  1 μέρος
    δ ι ά λ υ μ α ξυδιού και στη συνέχεια   σκουπίστε τη ξεφλουδισμένη διττανθρακική σόδα και όλα τα λίπη.
    8. Για να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες ιδίως όσον αφορά την γυάλινη πόρτα: κάντε μια πάστα με σόδα και τρίψτε τη πάνω τους, θα πρέπει να βγει με λίγη προσπάθεια. Μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε για επίμονες κηλίδες στο εσωτερικό του φούρνου.

    Αν έχετε μαύρες επίμονες κηλίδες σε περιοχές στο εσωτερικό του φούρνου, δοκιμάστε τυλίγοντας την άκρη μιας ξύστρας μπογιάς με ένα πανί και ξύστε με τη βοήθεια της πάστας σόδας.
     
    Τα ράφια σας, τις ράγες, τους πλευρικούς δρομείς μπορείτε να τους αφήσετε όλη νύχτα να μουλιάσουν και μετά τους τρίβετε με συρματάκι.

    Τοποθετήστε τους πλευρικούς δρομείς και τα ράφια μέσα στον φούρνο.

    Επειδή έχετε καθαρίσει τον φούρνο χωρίς χημικά, είναι έτοιμος προς χρήση.

    Θα ήθελα να συστήσω να το κάνετε αυτό μια φορά το μήνα, καθώς όσο πιο συχνά γίνεται, τόσο λιγότερη προσπάθεια θα πρέπει να καταβάλετε για να τον
    καθαρίσετε κάθε φορά. 

     Πηγή:
    http://cookingforbusymums.blogspot.com.au/2013/08/how-to-clean-your-oven-chemical-free.html?m=0#.UvjLY4VgsW7



    Ιδέα για τούρτα γενεθλίων με θέμα, Τόμας το Τρενάκι.

























    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου